Välkommen Johnny Lindgren

Vi har förstärkt vår organisation med en projektledare och ansvarig för elkraftverksamheten. Johnny Lindgren har jobbat som säljare och projektledare inom elkraftsbranschen under många år.

Han kommer senast från Smidja AB, där han under sju år ansvarat för tjänsteförsäljning inom IT och elkraft. Som kundansvarig har han drivit uppdrag inom programmering, IT-säkerhet, projektledning och elkonstruktion för bl a ABB, Bombardier, Westinghouse, Midroc, Infratek, Eltel, Goodtech.

Johnny arbetade även som teknisk projektledare och har genomfört egna uppdrag. Åt Infratek, med EON som slutkund ledde han en ombyggnation av två elkraftanläggningar, station R81 Rinkeby och R87 Sökvabäck för att tillmötesgå förändringar i det lokala distributionsnätet i Danderyd och strukturerade elkonstruktion, montage och drifttagning. Det innebar etablering av 70kV-transformering och ombyggnad av 10kV-ställverk.

Vidare ansvarade han för en elmontage och provning av transformatorstation 130/20/10kV i Hedemora och drifttagning av en annan transformatorstation 130/20kV åt Eltel i Tolvmanstegen utanför Strömstad.

Johnny är utbildad vid Mälardalens Högskola och har en fil. kand i data och teknik och har även läst kurser inom projektledning. Han började sin bana vid Asea-Atom AB som projektingenjör för kärnkraftverket Forsmark 3 och administrerade anbudsunderlag och leverans av dieselaggregat och brandlarmsutrustning.

För Neweng AB och Rejlers Ingenjörsbyrå AB arbetade han som elkonsult och projektledare och utförde bl a elkonstruktion av anläggningskretsscheman för likströmsanläggningar och frekvensomriktare, han utförde logikprogrammering för bl a ABB Crane, ABB Pulp & Paper, ABB Industrial Systems. Som teknisk projektledare åt ABB Traction och Istanbul Metro System tunnelbaneanläggning innehade han samordningsansvaret och ledde offert och upphandlingsarbetet.

Han har även tidigare arbetat för Know-It Mälardalen och ABB Industrial Systems med systemutveckling och programmering där han funktionsanpassade styr- och övervakningssystem, realtidsstyrning av industriella processer och processkommunikation, konstruktion, programmering, testning och dokumentation av programvara samt systemadministration.

Johnny bor i en villa i Västerås, har sambo och två barn, Anton 18 år och Emma 17 år. På fritiden sysselsätter han sig med diverse renoveringsprojekt på huset och tar gärna en löprunda i motionsspåret.

Han beskriver sig själv som lugn, noggrann, kvalitetsmedveten och har lätt för att hitta nya vägar och idéer till lösningar samt utför alltid sitt jobb med största noggrannhet. 

Vi är glada för att ha fått Johnny Lindgren till vårt team och tror att hans specialistkompetens inom elkraft och teknisk projektledning kommer organisationen väl till pass. Hans goda kommunikatörsegenskaper, hans initiativrika, målinriktade och driftiga sätt kommer bli en stor tillgång för oss.

Välkommen till Twindej Experience!


Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Twindej AB, Hamngränd 6, 721 30 Västerås, Vxl Tel. +46 21 444 00 44, E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.