Systemspecialist

Vi söker till vårt team, en erfaren och driven systemspecialist med mycket god teknisk förståelse samt erfarenhet av integrationsteknik. Vi är ett ungt väletablerat företag i tillväxt, med verksamhet främst i Norden men också runt om i världen. Konsultverksamheten är bred, omväxlande och goda tekniska utvecklingsmöjligheter finns. Du jobbar nära dina kollegor med driftsättning av fordonsleveranser eller automationssystem, där du ofta är involverad i hela kedjan från testning till garantiperiodens slut. Stora krav ställs på flexibilitet, ansvar, teamspirit och integritet.

Arbetsuppgifter

I din roll som systemspecialist ansvarar du för utförande av tekniska uppdrag inom driftsättning, automation och teknisk problemlösning. Ditt arbete infattar bland annat utreda och analysera tekniska fel, djupgående dokumentation av tekniska utredningar och tekniska instruktioner samt verka som företagsrepresentant i kundmiljö och bidra till problemlösning och förbättringsarbete för ökad tillgänglighet enligt kundens krav. Utveckling av företagets och teamets kompetens ingår också i arbetet med uppgifter som kunskapsöverföring, mentorskap och sk "return of experience" (REX) både internt och externt. Då arbetet är säkerhetsklassat ligger stort fokus på att verka för en bättre arbetsmiljö genom ständigt upprätthålla säkerhetsmedvetenhet vilket innebär krav på riskanalyser, avvikelserhantering och egen kvalitetskontroll.

Tjänsten innebär resande, uppdragen genomförs ofta på plats hos kund i samarbete med andra och ställer krav på goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Uppdragen varierar geografiskt mellan Mälardalen, Sverige, Norden men även runt om i världen. Varierande arbetstider kan förekomma i särskilda fall och då uppdraget kräver detta.

Eftersom du kommer att arbeta både i team och självständigt och på resande fot ställs stora krav på flexibilitet och vi letar efter en person med driv och ideér och stort engagemang, ansvarskänsla och med ödmjukhet och anpassningsförmåga att hantera både stort och smått. Då företaget erbjuder spetskompetens inom sitt område och ständigt måste ligga i framkant finns goda möjligheter till teknisk utveckling men det fordrar också eget ansvar, en bred teknisk förståelse och omfattande erfarenhet av elschemaläsning, mjukvaruanalys, analytisk problemlösarförmåga samt stort intresse och vilja att ta sig an nya områden.

Bakgrund

Vi söker dig som lägst genomgått el- eller tekniskt gymnasium, med minst 3-5 års erfarenhet av arbete som systemingenjör i ett teknikföretag. Vi tror att du antingen har en avancerad teknisk tjänst idag inom automation- eller tekniksbranschen och söker nya kreativa utmaningar genom att vara delaktig i ett av branschens ledande varumärken inom driftsättning eller så har du en god akademisk grund inom mekatronik eller elkraft och söker möjligheter att omsätta kunskaper i en omväxlande och stimulerande verksamhet världen över.

Det är meriterande om du tidigare arbetat med PLC programmering och utveckling av mjukvara. Du har ett noggrant, effektivt och ordningssamt arbetssätt. Du är social, har en hög servicekänsla och är affärsmässig i ditt sätt mot kunder och medarbetare samtidigt som du är öppen för förändringar och för att lära dig nya saker. Du bidrar till den goda stämningen i gruppen och ser det som en möjlighet att arbeta i en liten och nära men växande organisation. Då du är verksam i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar engelska och svenska i såväl tal som skrift.

Krav på utbildning

- El- eller tekniskt gymnasium

Krav på erfarenhet

- Erfarenhet av arbete som systemingenjör, automationsingenjör eller elkraftsingenjör

Krav på kunskaper och färdigheter

- Teamspirit, noggrannhet, integritet och engagemang
- Diagnostik- och mjukvaruverktyg
- Mycket god analytisk förmåga
- Microsoft Office
- Svenska och engelska, mycket goda kunskaper i tal och skrift

Ansökan

Ovanstående tjänst inleds som en provanställning med start snarast, och därefter finns det goda möjligheter till en tillsvidareanställning. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka CV och meritförteckning till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid frågor var god kontakta HR, Malin Holm.

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil: 070-4133170


 

Twindej AB, Hamngränd 6, 721 30 Västerås, Vxl Tel. +46 21 444 00 44, E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.